פיתוח ארגוני, הדרכה ורווחה

המחלקה מטפלת ב-3 תחומים עיקריים וחשובים לארגון ועובדיו- פיתוח וייעוץ ארגוני, הדרכה, רווחה

חזון - העצמת יכולותיהם של יחידים, מנהלים, צוותים, פקולטות וכלל הסגל המנהלי באוניברסיטת בר אילן.

פיתוח תרבות ארגונית, המבטאת ערכים של מקצוענות, אחריות וביטוי אישי, חדשנות, פתיחות שותפות ושיתופיות, ערכים שיובילו להשגת מטרות הארגון ברוחה הייחודית של האוניברסיטה, תוך שמירה וטיפול ברווחתם האישית והארגונית של כלל העובדים.

מטרות

מחלקת פיתוח ארגוני הדרכה ורווחה שמה בפניה מספר מטרות חשובות, כגון:

• מתן מענה אדיב, מהיר ומקצועי לכל עובד הנמצא במצב בו הוא חש במצוקה וזקוק לסיוע
  • קידום תכניות מניעה והתערבויות ארגונית בתחום הרווחה הקהילתית לכלל העובדים המנהליים.
  • העשרת הידע והמיומנויות של העובדים ושינוי תפיסה בארגון באמצעות תכנית הדרכה שנתית ייעודית שתואמת את יעדי האוניברסיטה. התכנית כוללת סדנאות, קורסים מקצועיים לקידום הידע הטכנולוגי והמקצועי, לשיפור השרות ויחסים הבינאישיים
  • העמקת הקשרים בין העובדים בתפקידים מקבילים במחלקות השונות, יצירת צוותי ידע והפרייה הדדית, פיתוח חשיבה יצירתית, חדשנות ושיתופי פעולה.
  • אבחון ארגוני ומתן ייעוץ ועזרה למחלקות הנצרכות לכך לצורך חיזוקן ופיתוחן.

המחלקה תפעיל מגוון שיטות של טיפול ייעוץ והדרכה כגון:

הטיפול יפעל הן במישור האישי והן במישור הקבוצתי במטרה לדאוג לכלל העובדים ולכלל המחלקות. הטיפול כולל טיפול פרטני קצר מועד, התערבויות קבוצתיות וארגוניות, תמיכה אישית וקבוצתית בעובדים ובמחלקות בעת מצוקה, אבחונים ארגוניים, פעילויות רווחה קהילתית מגוונות לכלל העובדים.
כמו כן יפתחו סדנאות וקורסים לכלל העובדים המנהליים בנושאים שונים כגון: ייעוץ אישי וליווי למנהלים, פיתוח צוותים, שיפור שירות, תכנון והובלת תכניות למידה, פיתוח תקשורת ארגונית ותרבות ארגונית תוך הטמעת "כלים" ושיטות עבודה מתקדמות בתחומי הניהול בכלל ובתחום "ניהול משאבי אנוש" בפרט.
בנוסף, יפתחו השתלמויות וימי עיון בתחומים מקצועיים שונים.

מיקום המחלקה

בבניין 407  (מאחורי בנק המזרחי)

קומה 2, ליד המעלית, בחדרים 204, 208, 211.

סגל היחידה

מר אוריאל רייך - מנהל המחלקה פיתוח ארגוני הדרכה ורווחה