השבוע הסתיים בהצלחה רבה מחזור א' של קורס "מובילים בבר אילן"

השבוע הסתיים בהצלחה רבה מחזור א' של קורס

"מובילים בבר אילן"

התוכנית לפיתוח מנהיגות אקדמית וניהולית בבר אילן.

פרויקט מובילים בבר אילן - לפיתוח עתודה מנהיגותית אקדמית וניהולית  נולד ונהגה ע"י סמנכ"ל מש"א בבר אילן מר מאור פינקו בשיתוף פעולה עם רקטור האונ' פרופ' אמנון אלבק ובתמיכת נשיא ומנכ"ל האונ' .

מטרת התכנית לייצר קבוצת הובלה של אנשי אקדמיה ומנהל בולטים ומצטיינים אשר תעבור הכשרה ותהליך שיסייע ויכשירם להיות שותפים מובילים להמשך תהליכי השינוי והצמיחה בקמפוס, תוך בניית יכולות אישיות, יכולות ניהול והתמודדות עם אתגרים מורכבים מתוך ראייה ארגונית מערכתית, חדשנית ושירותית.

את התכנית והתכנים השונים פיתחו והנחו יחד -

ד"ר אפרת  כהן -טואיטי, יועצת ארגונית ,מנהלת חברת קוגניטה פתרונות ייעוץ

אוריאל רייך, יועץ ארגוני ומנחה קבוצות, מנהל המחלקה לפיתוח ארגוני

את התכנית ניהלה תפעולית פרי ציון, מנהלת פרוייקטים במחלקה לפיתוח ארגוני

מטרות נוספות של התכנית :

מתן ידע, כלים ותפיסות לפיתוח אישי, יכולות ומיומנויות ניהול ומנהיגות והעצמת הדור הבא של עתודה מנהיגותית- אקדמית באוניברסיטת בר אילן.

מטרות ביניים:

• התבוננות עצמית, פיתוח אישי וחיזוק הפרסונה המנהיגותית- ניהולית
  • פיתוח ושכלול מיומנויות ניהול ומנהיגות
  • היכרות עם הזירה הארגונית והיכולות באוניברסיטת בר-אילן לרבות יזמות והוראה

לפרויקט נבחרו ע"י ההנהלה האקדמית והמנהלית  16מועמדים ומועמדות שנבחרו בקפידה

לפרויקט ולאחר תהליך הכרות ושיח יצאנו לדרך.

בפרויקט שמנו דגש על פיתוח אישי, צוותי וארגוני. מיומנויות בין אישיות , פיתוח יכולות ניהול וחשיפה לאסטרטגיה, ניהול באקדמיה ובתעשייה ,היכרות עם  מנהלים בכירים בבר אילן והיכרות עם תמונת המכלול הארגונית.

התכנית כללה 12 מפגשים שהתקיימו לאורך שנת הלימודים האקדמית.

בין התכנים בתכנית:

מפגש ושיח עם נשיא האוניברסיטה, רקטור, מנכ"ל, סגן הרקטור, סגנית הנשיא למחקר, דיקאנים, סמנכ"לים, והרצאות רבות נוספות.

סדנת ניהול ומנהיגות ODT .

ביקור בחברת מייקרוסופט הרצליה ומפגש עם ד"ר תומר סימון, המדען הראשי במייקרוסופט.

מפגש דו יומי בירושלים, ביקור בבית נשיא המדינה ומפגש עם אשת הנשיא בשיתוף עם תקווה ישראלית באקדמיה.

הכרת עולם ההשכלה הגבוהה - מגמות ואתגרים- מפגש עם  פרופ' יפה זילברשץ - יו"ר הות"ת לשעבר וגב' מיכל נוימן- מנכ"לית מל"ג לשעבר.

השבוע התקיים מפגש הסיום של הקורס.  במהלך המפגש  משתתפי הקורס  הציגו את הפרויקטים החדשניים שעליהם עמלו במהלך הקורס.

תודה רבה למנטורים של 5 הקבוצות על הליווי והתמיכה:

פרופ' אריה רייך, פרופ' שולה מיכאלי, מר זוהר ינון, מר מאור פינקו, גב' נעמה גת.

תודה רבה  לרקטור האוניברסיטה, פרופ' אמנון אלבק ולסמנכ"ל משאבי אנוש, מר מאור פינקו על הליווי האישי לתכנית ועל החזון וההובלה.

תודה לנשיא האוניברסיטה, למנכ"ל ולכל המרצים והאורחים שלקחו חלק בפרויקט המדהים והמרגש:

פרופ'  שמואל רפאל, פרופ' זאב זלבסקי, מר ארנון זית, מר אלי רינגר, פרופ' רחלה פופובצר, פרופ' סיריל כהן, ד"ר יוספה כליף-טביב, ד"ר אורית רותם, מר יובל שרייבמן.

תודה רבה למשתתפי הקורס המובילים והמובילות !!

נוצרה קבוצת מובילים ומובילות מגובשת ורעננה, שמייצרת שיח אקדמי – מנהלי וכן שיח של הובלת ושותפות בצמיחת ופיתוח האוניברסיטה !

בהצלחה רבה בהמשך הדרך !